Fixura vertaislaina

Fixura on joustava ja monipuolinen vertaislainapalvelu.

Fixura on ensimmäisiä Suomessa avattuja vertaislainapalveluita. Se on keskittynyt suurempiin, kokoluokaltaan 2000 – 10000 euron luottoihin. Fixuran toimintaperiaate on joihinkin uusimpiin kilpailijoihin verrattuna varsin perinteinen. Lainan hakijat tekevät avoimia lainahakemuksia, jotka näkyvät (tietysti nimettöminä) palvelun verkkosivuilla. Hakemusten perustietojen selailuun ei tarvita edes sijoittajaksi rekisteröitymistä kuten monella muulla palvelulla.

Fixuran lainanhakijoilta edellytetään 21 vuoden ikää ja vakituista Suomessa asumista. Maksuhäiriömerkinnät aiheuttavat luonnollisesti myös hakemuksen hylkäämisen. Fixura näyttää palvelussaan lainanhakijoista viisiasteisen luottoluokituksen (yhdestä viiteen tähteä). Luottoluokitukset Fixuralle toimittaa luokitteluun erikoistunut Bisnode Finland Oy.

Fixurassa lainan hakija määrittää itse lainansa määrän, laina-ajan ja koron. Lisäksi on mahdollista liittää hakemukseen todistus tuloista. Tulotodistus kannattaa aina liittää mikäli mahdollista, koska se vaikuttaa hakijan luottoluokitukseen sekä tietysti luotettavuuteen sijoittajien silmissä. Lisäksi annetaan vapaamuotoinen kuvaus lainan käyttötarkoituksesta sekä itse hakijasta.

Vertaislainaa hakiessaan lainan hakijan on mahdollista hakea lainalleen takaaja tai useampia jos esimerkiksi lähipiiristä löytyy takaajaksi suostuva henkilö. Hyvin harvalla Fixuran lainan hakijalla on lainalleen takaaja, joten takaajan saaminen on yksi hyvä keino erottua positiivisesti muiden vertaislainan hakijoiden joukosta.

Mihin Fixura vertaislainaa voi käyttää

Fixuran kautta saa lainattua kohtuullisen suuria kulutusluottoja, joten palvelun kautta on mahdollista rahoittaa melkein mitä tahansa hankkeita joita vain mieleen tulee. Yleisimmät lainahakemukset keskittyvät kodin remontointiin tai esimerkiksi auton hankintaan työmatkoja varten. Suosittua on myös hakea lainaa useiden pienempien luottojen, kuten esimerkiksi pikavippien poismaksamiseksi ja yhdistämiseksi yhdeksi lainaksi (ns. lainojen yhdistäminen). Tiedossa on myös tapauksia, joissa Fixuran kautta on haettu lainaa sijoittamiseen ja laina on myös saatu.

Fixuran lainojen keskikorko on noin 21%. Tämä on aika lailla samaa luokkaa kuin muissa samansuuruisissa vakuudettomissa kulutusluotoissa. Kannattaa huomata, että hyvän luokituksen saavan hakijan on mahdollista saada Fixuran kautta lainaa selvästi keskikorkoa edullisemmin - jopa alle 10% korolla. Tällöin ollaan jo selvästi alle tavanomaisten kulutusluottojen korkotason.

Lainan hakijat Fixurassa ovat yleisimmin 35-45 -vuotiaita ja keskituloisia. Enemmistö hakijoista on naisia. Fixuran mukaan yleisimmät syyt hakea lainaa heidän kauttaan on helppous ja anonymiteetti - monelle on suurempi kynnys mennä hakemaan vastaavaa lainaa omasta pankista.